Systeemeisen en capaciteit

De volgende capaciteits- en prestatiecijfers zijn gebaseerd op MiCollab-serverimplementaties met één toepassing. Als er meerdere toepassingen worden uitgevoerd, is dit mogelijk van invloed op de capaciteit en prestaties van MiCollab, afhankelijk van de beschikbaarheid van serverresources:

Audioconferenties

Totaal aantal gelijktijdige audioconferentiegebruikers 500
Maximum aantal gebruikers per audioconferentie 300

Maximum aantal gelijktijdige gebruikers met G.729-codering

(Extra gebruikers met G.711-codering kunnen verbinding maken met en deelnemen aan een audioconferentie tot de ondersteunde limieten)

100

Videoconferenties

Maximum aantal gebruikers per videoconferentie

(Resolutie, framesnelheid en videokwaliteit zijn afhankelijk van de bandbreedte. Maximum aantal deelnemers op basis van de verwerkingskracht van de pc die nodig is voor het decoderen van de videostreams.)

8*

*Om met meer personen en cross platform videoconferencing te doen adviseren wij MiTeam Meetings

Samenwerking via het web*

Totaal aantal gelijktijdige gebruikers van webconferenties 500
Maximum aantal gebruikers per webconferentie 300

* Het servercijfer is gebaseerd op de hardware en is ingesteld op een maximum voordat er een effect op de prestaties merkbaar is. De MiCollab-server voorkomt geen gebruik dat hoger is dan de ondersteunde limieten, maar dwingt alleen een maximum af waarvoor een licentie is verleend.

WEBRTC audio*

Maximaal aantal gelijktijdige gebruikers van WebRTC-tweerichtingsaudio (afhankelijk van MiVoice Border Gateway vCPU en RAM-capaciteit 300

* De MiVoice Border Gateway-server van Mitel biedt MiCollab met WebRTC-mogelijkheden die vereist zijn voor tweerichtingsaudio voor de Web Collaboration-client. Een server met 12 vCPU en 4 GB RAM biedt ondersteuning voor maximaal 445 WebRTC-gebruikers en een configuratie van 4 vCPU en 2 GB RAM voor ondersteuning voor maximaal 130 gebruikers

Technische specificaties

Taalondersteuning voor MiCollab Audio, Web and Video Conferencing (Gebruikersinterfaces van clients (UI) en telefoontoepassingen (TUI)) Deens, Nederlands, Engels, Fins, Frans (Canada en Europa), Duits, Italiaans, Mandarijn, Nederlands, Noors, Portugees (Europa), Spaans (Latijns-Amerika en Europa) en Zweeds

Systeemeisen

Clientcomputer voor samenwerking Desktop App

• Windows 7 Business/Enterprise/Ultimate
  • Windows 8.0
  • Windows 8.1 zonder Metro-interface
  • Windows 10 (zowel 32-bits als 64-bits versie)
E-mailclient plugin
  • Microsoft Outlook 2010, 2013 of 2016, MS Exchange 2013 en 2016
  • IBM Lotus Notes 9

Web Client inclusief WebRTC

Google® ChromeTM en Mozilla® Firefox® webbrowsers (Windows, MAC en Android)

Vereisten Webbrowser

Browser Versie
Microsoft Internet Explorer 11 of nieuwer
Microsoft Edge 40 of nieuwer
Mozilla Firefox 59 of nieuwer
Apple Safari 10.1 of nieuwer
Google Chrome 66 of nieuwer